Sivut

maanantai 20. helmikuuta 2012

Eräs toivepostaus

Teen nyt edellisen blogin yhden toivepostauksen, mitä Anna toivoi. Eli se toive käsitteli sitä, minkälaista on asua täällä Antin porukoilla. Ku ei siis asuta omassa asunnossa kolmestaan, vaan täällä Antin ja niiden kotona, korvessa, metsän keskellä ;) no ei nyt ihan, mutta korvessa kuitenki. On täältä se 40km Kuusamon keskustaan, ruka on onneksi "vaan" n. 10km päässä.

Hmm eli mä tykkään ja en tykkää asua täällä. Siis tässähän on omat hyvät ja huonot puolensa. Mä oon semmonen ihminen, joka tarvii tilaa ympärilleen. Tarvin sillon tällön omaa rauhaa ja että saisin joskus olla yksin, rauhassa. No, kuten arvata saattaa en edes muista millon oisin viimeksi ollu yksin! Siis meinaan täällä kotosalla. Tykkään ihan kauheesti ihmisten seurasta ja olenki tosi läheisriippuvainen, mutta rajansa kaikella. Kyllä se vaan on mukava joskus olla ihan vaan yksin, kaikessa rauhassa ilman, että aina on joku kotona. Ja siis Henrin seura ei tietenkään mua haittaa (jos sitä luulitte). Eli siis voisin luokitella yhdeksi huonoksi puoleksi sen, että en saa koskaan olla ns. rauhassa, kaikessa hiljaisuudessa. Vaan aina on ihmisiä ympärillä ja hälinää. (Siksi tykkäänki tosi paljon olla esim. yöllä koneella, tai tehdä jotaki muuta, koska sillon saa olla ihan all alone, vähänkö nautin!)
Huonoihin puoliin kuuluu myös sitten se, kun laittaa Henriä nukkumaan (oli se sitten päivällä tai illalla, mut varsinkin yöunille laittaessa) ja yleensähän täällä on hälinää. Kun on niin monta ihmistä, syntyy melua, totta kai. Ja onhan se ymmärrettävää, että omassa kodissa ollaan niinkuin omassa kodissa, mutta se ois myös ymmärrettävää jos ois hiljasta aina, kun Henriä laittaa yöunille. Onneksi usein ei oo kauhea melu, ku alan Henriä laittaa yöunille, mut joskus on. Ja se raastaa mun hermoja :D Sillon tulee melkonen eivoiollatotta-olo jos on saanu melkein henrin nukutettua ja sitte kuuluu kolaus/kolina jostaki ja samantien henri siihen herää, ja piristyy. Näin kävi mm. tänä iltana. Kyllähän siinä tulee vähän sellanen olo, että voi v... Tällä hetkellä en keksi muita silleen huonoja puolia.



No, löytyyhän niitä hyviäkin puolia. Esimerkiksi ku marraskuussa oltiin Antin kanssa molemmat vuoronperään pahassa kuumeessa ja minä kurkkukivussa, niin sillon on hoitoapu tosi lähellä. Ja ei tartte haalata lasta hoitoon sinne ja tänne, vaan "hoitäti" (eli Antin mummi tai äiti) on tässä ihan lähettyvillä. Samoten on ollu ihanaa, ku on saanu joskus valvottujen öiden jälkeen nukkua jonkun aikaa, ku Henriin ei oo aina ollu luottamista, että vaikka se ei nukkuis yöllä, niin se nukkuu päivällä, no, eipä oo siltikään aina päivällä kovin pitkään nukkunu, joskus on vaan 4h. Ja nekin pätkissä. Hyvät puolet on myös se, että ei tarvii olla yksin. Meinaan siis öisin, silleen että vaikka muut nukkuu niin ne on ns. lähellä. Ku Anttiki tekee noita työvuoroja siten, että se tulee joskus 2-4 aikaan töistä, ja toisena vuorona se lähtee joskus 4-4.30 aikaan. Ja mähän pelkään ylikaiken sitä, että joutusin olemaan yksin, koska pelkään pimeää ja mulle on tapahtunu niin paljo yliluonnollisia juttuja (tai no paljon ja paljon, mut tarpeeksi ainaki) että mä oisin ihan paniikissa varmaan jos joutusin olee yksin, enkä sais nukuttua kyllä. Toisaalta, kyllä mä jossain kerrostaloasunnossa varmasti uskaltaisin olla yksin, mut en esim. rivariasunnossakaan, sillon mua varmaan pelottas, että joku juoppo tms tunkeutuu sisälle (niistäki on aivan liikaa huonoja kokemuksia, jääny traumoja).

Eli siis hyvät ja huonot puolensa on tässä jutussa. Yks juttu mikä myös joskus vähän rasittaa on se tilanpuute. Mietin tässä, että mihinköhän kaikki Henrin tavarat mahtuu sitten kun se kasvaa ja mihin sen isompi sänky sitten joskus mahtuu jne. Kai se on turha miettiä etukäteen? Jossain vaiheessa on kuitenkin pakko päästä omaan kotiin. Siis laittamaan omaa kotia. Sisustamaan, järjestelemään tavaroita oman mielen mukaan. Mulla on tuhat erilaista visiota päässä, mitä haluaisin omaan kotiin toteuttaa. Tässä talon sijainnissa ei sinänsä mitään pahaa vaikka onkin syrjässä(korvessa), koska saanhan itekki toivon mukaan ainaki syksyllä ajokortin eli pääsen kyllä täältä pois liikkumaan, ainut mikä tietenki on huono juttu on se, että bensaa menee melkosen paljon. Mut siis haluan vaan oman kodin. Ei mua mitkään kuppaset kerrostaloyksiöt kiinnosta, mutta haluun kuitenki päästä laittamaan kaikkea omannäköseksi. Ymmärrätte varmaan? ;)

No, muuta en nyt oikeen osaa sanoa, mutta kai se tässä on tiivistetysti mitä aattelen tästä asiasta :) Oliko tää Anna semmonen mitä tarkotit?

15 kommenttia:

  1. Onko se minkä kokonen se asunto ja monta teitä siellä yhteensä asuu? Miks siis asutte siellä, ettekä muuta omaan kämppään? :o Minkä verran teillä on siellä sitä "omaa tilaa" ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on omakotitalo, kaks kerrosta. No meitä asuu niinku minä, Henri, Antti, Antin isä & äiti, Antin pikkusisko ja arkisin Antin isovanhemmat, ku ne tekee aamupuuron sun muut Antin pikkusiskolle aina aamusin. No mä en itseasiassa tiedä, varmaan ainaki sen takia, että Antti ei halua minnekkään keskustaan asumaan mihinkään kerrostaloon ja sen sellasta. No eihän sitä omaa tilaa oo ku meidän huoneen verran ja sekään ei mitenkään kauheen iso oo.. :D Että ei kovinkaan paljoa.

      Poista
  2. Miksette muuta kahestaan Henrin kanssa jonnekki lähemmäs asumaan? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikai me nyt kaksistaan mihinkään muuteta :) vähän järjetöntä ois että Antti jäis tänne asumaan ja me muutettais johonki keskustan pintaan :D

      Poista
  3. hui, ite en haluis ikinä asuu miehen vanhemmilla:D Varsinkaan, kun on lapsi..

    VastaaPoista
  4. Aattelitteko muuten kauan asua "äidin helmassa" vielä?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa'a, en oikeastaan tiedä :) Aika näyttää. Mutta itseasiassa ei me edes missään äidin helmoissa asuta ja pyöritä, kyllä kustannetaan ihan omat menomme jne. Ja hoidetaan omat asiamme niinku kuuluuki :)

      Poista
  5. Mäkään en tiennyt että asutte Antin vanhemmilla.
    Toisaalta Antilla on varmasti hyvät vanhemmat, kun huolivat teidät sinne ! :) Vaikka en mäkään varmaan haluais asua algen vanhempien luona.. En tiiä, en ainakaa nyt kun on asunut jo pian neljä vuotta omassa kodissa.

    Onko teillä kuitenkin suunnitelmissa muuttaa lähiaikoina sieltä pois ? Vai mitä? Mielenkiintonen aihe :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa, oon siitä kyllä entisessä blogissa muutamaan otteeseen maininnu :) Mutta varmaan jossain kommenttilootassa ku joku on kysyny missä asutaan, tai sitte jossain ihan alkupostauksissa. No joo, niin on, eihän kaikki edes huolis, mutta Antin porukat on meitä ilomielin täällä pitäny :) Ja toki haluttaishan se jo ihan oma koti, se on kuitenki niin eri asia ku se, että asuu "jonkun siivillä", vaikkei edes periaatteessa asuta koska kustannetaan kuitenki omat menomme ja niin edelleen :) No kyllähän tässä jossain vaiheessa se oma koti on se ehdoton juttu, mihin pitää päästä. Aika näyttää, että millon :)

      Poista
  6. Me asuttiin alle puolivuotta poitsun kanssa omilla vanhemmillani kun poika syntyi, koska mies oli armeijassa. Vaikka meillä oma koti olikin, mutta itse en viihdy yksin ja kaikki oli niin uutta silloin. Itse huomasin silloin, että välillä tila loppuu kesken ja ei saa omaa rauhaa ollenkaan kun koko ajan joku oli vieressä. Olihan siinä hyviäkin puolia, mutta oma koti on aina oma koti!
    Toivon mukaan saatte hankittua ihan oman kodin lähiaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä sun ratkaisun sillon :) olihan se itelläki helpottavaa asua täällä Henrin pikkuvauva-aikakin, koska meillä oli sillon vähän rankempaa, kun se itki mahakipuja aika paljon ja valvo yöt ja sitä rataa. Että siinä mielessä on hyvä, että apu on ollu ihan tosi lähellä. :) Mutta se just, että ku ei oikeen sitä omaa rauhaa saa koskaan ja mä oon sellanen ihminen että tarvin tilaa ympärilleni :) Ja haluan myös päästä sisustamaan ja laittamaan omaa kotia.

      Poista
  7. Kerro minkälaisia yliluonnollisia juttuja sulle on tapahtunut..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis sellasia perusjuttuja, että oon nähny liikkuvia "varjoja" jotka on vilahtanu nopeaa ohi, sitten oon kuullu askelia, ja muita outoja ääniä ja nähny ihan läheltä kun kaverin yläkerran ovi paukautetaan kiinni meidän aikalailla nokan edestä (itse seistiin porrakon alhaalla ja se ovi oli portaikon yläpuolella) vaikkei siellä yläkerrassa sillon ketään ollu. Ja juuri ennen sitä sieltä kuulu kauheaa töminää ja kävelyaskelia, ja mentiin kattomaan että onko se mun kaverin isoveli siellä, mutta eipä ollut. Ja sitten tässä yks aamu istuttiin Antin äidin kanssa keittiössä ja kuultiin molemmat, että joku kävelee yläkerrassa ja tulee portaat alas, vaikkei sieltä kukaan edes tullu. Välillä täällä talossa myös kuuluu sellanen outo "soittoääni" tai vähän sellanen herätyskellon tapanen ääni, mutta ei oikeen ota selvää mistä se kuuluu :O Ja hmm telkkari meni kerran meidän huoneesta itsestään päälle ja onhan näitä. Eriasia on se, että kuka näihin uskoo ja kuka ei, mutta aika outoja juttuja ovat vaikken mäkään yliluonnollisiin juttuihin oo ennen edes uskonu, mutta nykyään kai se on pakko uskoa :o :D

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne ovat asiallisia :) Kiitos kommentistasi!