Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Henri pieni pesusieni

Olisin kirjotellu tänne ylös Henrin 6kk-neuvolakuulumiset, mutta neuvolakortti on hukassa (tällä kertaa ei mun takia) enkä tiedä kuka sen on laittanu ja mihin..No, neuvolakuulumiset kuulette heti kunhan sen kortin jostain taion esille.

Ajattelin kuitenki lisätä Henristä muutaman kuvan :) Ollaan nyt alettu tosiaan harjottaan sitä syöttötuolissa istumista ja hyvinhän se jo menee! Vielä vähän aikaa sitten kun varsin testattiin, niin Henri huoju aika paljon eikä hallinnu kroppaansa yhtään, mut nyt menee jo paljon paremmin :)


Hoksattiin tänään, että Henrillä on ihanan pitkä otsatukka :-D Se on niin huvittavan näkönen, ku käännettiin se otsatukka eteen, eikä tuohon sivulle niinku yleensä. Sais varmaan kohta alkaa pitää noita hiuksia ponnarilla tai jotaki, on sen verran paljon tuota hiusta :) Takakaljuki ei oo enää niin kalju, vaan sinne on alkanu kasvaa hienosti uutta hiusta.

Neuvolassa sanottiin, että ei oo kaukana, että Henri lähtee oikeen kunnolla liikkeelle. Ja sen kyllä huomaa varsinki täällä kotona, ku masulleen ku laittaa niin pyörii vauhilla sellasta ympyrää, ja onpahan jo ryöminykki vähän :) ihan kunnolla ei kuitenkaan vielä ryömi. Ja tukea vasten pitäs saada seistä koko ajan, ja siis yleensäkki seistä. Henrin mielestä istuminen ei oo ollenkaan kivaa ;) Henri haluaa myös kävellä koko ajan (toki niin, että pidetään sitä käsistä kii) ja sitä saadaan tehdäkki täällä joka päivä, monen monta kertaa. Saa nähä koska se itse hoksaa lähteä käveleen, ei kyllä varmasti vielä muutamiin kuukausiin :) Henri on myös alkanu kauheesti päästeleen suusta kaikenlaisia "tavuja" ja se on kyllä niin hauskan kuulosta :D Ämmä ja mamma sieltä ainakin tulee. Ja sitte epämäärästä "mömmömmömmö" (se matkii tolla muumiMÖRKÖÄ).

Henri kattoo iltapuuron keittelyä ;D

En malta oottaa, että päästään ton termiitin kanssa oikeen kunnolla keväällä ulkoilemaan! Sitten on ehkä myös vähän helpompaa se ulkoilu, kunhan herra kävelee itse omilla jaloillaan :) mutta eipäs mennä asioiden edelle. Niin ja tosiaan vihdoin Henri on tervekki ja toivottavasti pysyy nyt taas monta kuukautta terveenä (varmaan turha toivo) koska se on kauheaa, ku lapsi sairastaa. Vaikka Henri ei edes missään korkeassa kuumeessa ollu, mut kyllä ne yöt ja päivät oli yhtä kiukuttelua ja unettomuutta, ku toisella oli huono olla. :(


Nyt ku Henri on oppinu kunnolla sen, että sängyssäki voi pyöriä masulleen, niin se tekee sitä koko ajan. Yöllä monta kertaa heränny jos se on menny vahingossa unissaan mahalleen. Ja yleensä se siis nukkuu siinä makuupussissa, mut muutamina öinä ei oo nukkunu, kun on ollu niin kuuma. Muutenki Henristä huomaa, että se on alkanu jotenki liikkumaan paljon enemmän ja vaatii liikettä paljon enemmän, siitä on tullu elosaampi ja vilkkaampi, vaikka sitähän se on tainnu aina olla.. hehe ;)

Missä iässä teidän vauvat on lähteny ryömimään, konttaamaan, kävelemään?

14 kommenttia:

  1. Meillä Jessica lähti ryömimään siinä n. 5,5kk iässä ja kontatakki (6kk) osaa jo mutta ryömimällä pääsee nopeammin tällä hetkellä joten sitä suositaan enemmän.
    Tukea vasten on nyt 7kk iässä opetellut tekemään, toistaseksi vain sohvantukea! :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ryömittiin kunnolla eteenpäin 5kk iässä ja kontattiin sit 6kk ikäsenä :) tukea vasten Alex käveli siinä 7-8kk ikäsenä ja alko ottaa ekoja askelia 10kk iässä, mutta käveli kunnolla vasta vuoden ikäsenä :) ja sen jälkeen ei oo oltu hetkeekää paikoillaa! Juoksentelee ympäri kämppää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että Alex on myös lähteny aikasin liikkeelle! :D Henrillä on myös kova halu päästä eteenpäin, mutta vielä ei oikein sitä hoksaa, ja sekös vasta sitä ärsyttääkki ;)

      Poista
  3. Aada oppi ryömimään 6kk:n iässä, konttaamaan 7kk:n iässä ja tukea vasten nousi seisomaan kaksi viikkoa tämän jälkeen. Ensimmäiset askeleet tuen varassa 9kk:n ikäisenä ja ilman tukea 10kk:n iässä. :-) Taisi olla 10,5kk kun askeleita tuli niin paljon, että voitiin sanoa kävelevän.

    VastaaPoista
  4. vitsi kun en muista enää ihan tarkkaa (lukee kyllä vauvakirjassa mutta en jaksa hakee) mutta joskus 7kk ikäsenä joona oppi ryömiin, ryömi yhen päivän kunnes oppi konttaan! :D vajaa vuoden ikäsenä lähti käveleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, siellä myös on lähdetty tosi aikasin liikkeelle :)

      Poista
  5. Mun muistaakseen Jasper alko ryömimään 5kk:n iässä ja alkoi nousemaan tukea vasten ja kävelemenään tukea vasten 7kk iässä ja konttaamaan siitä parin viikon päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhhuh, tosi aikasin Jasper on kyllä oppinu noita asioita! :D

      Poista
  6. J alkoi ryömimään 8kk iässä, tukeavasten käveli 10kk, ja kunnolla käveli 1v2vk iässä.
    Meillä L ei vielä tee mitään, kääntyy silloin tällöin jos huvittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sillä ei sitten varmaan oo mihinkään kiire :) Henrillä kyllä ois kiire joka paikkaan, mutta ei oo hoksannu vielä miten kunnolla pääsee liikkumaan. Ja sillä palaa hermot aina ku se ei pääse ITSE liikkeelle :D

      Poista
  7. meillä istuttiin ilman tukea ja ryömittiin kunnolla ympäri kämppää muistaakseni jjust siinä 6kk iässä.. konttaamaan 7-8kk iässä ja paria viikkoa ennen ku täytti vuoden otti ekat askeleet ilman tukea :)

    henri on kyllä aivan mielettömän suloinen! näyttää paljon vanhemmalta mitä on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielläkin aikaisin lähdetty tutkimaan maailmaa ;D Juu niin se on ♥

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne ovat asiallisia :) Kiitos kommentistasi!