Sivut

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Henri 8kk

Tänään kello 8.22 Henri täytti 8kk. ♥ Miten isoja täällä jo ollaan? Enää 4kk niin Henri on vuoden. Hui tätä ajanjuoksua! Tänään myös mun ja Antin kummipoika, eli mun siskonpoika, täytti vuoden :) hihih.


Mutta asiaan, mitä meidän 8kk ikäinen poika nyt tällä hetkellä osaa ja vähän muitakin juttuja.

Henri osaa:
  • istua ilman tukea ja tuen kanssa
  • vilkuttaa "heihei"
  • seisoa pieniä aikoja tukea vasten
  • kävellä pieniä aikoja tukea vasten
  • kieriä navan ympäri ja jollakin tavalla ryömiä

Mulle ei tullu mieleen nyt muuta mitä se osaa, tai totta kai se osaa paljon muutakin mut noi on sellasia asioita joita se on oppinu ihan tässä pain kuukauden sisällä, tai nyt ihan lähiaikoina! Sitten vähän muuta infoa;

  • Henri haluaa joka päivä vain kävellä, kävellä ja kävellä. Siis silleen, että sitä taluttaa. Lattiallakaan ei enää oikeen viihdy eikä sylissä, koska haluaa vaan kävellä :D
  • Äiti on tällä hetkellä se number one, äidin syli on paras syli ja äidille itketään itkut. ♥
  • Henrillä on jo kaksi hammasta alhaalla edessä, toinen on jo melkein kokonaan kasvanut ja toinen vasta alottaa kasvuaan
  • Henri rakastaa kaikenlaista pelleilyä ja pöljäilyä ja nauraa kyllä ihan tosi äänekkäästi ja paljon joka päivä jollekin :D
  • on utelias ja kiinnostunut kaikenmaailman asioista
  • syö isoja annoksia ruokaa päivittäin, puuroa menee aamuisin ehkä vähän vähemmän kuin iltaisin mutta iltaisin vetää ison lautasellisen puuroa. 

Ajattelin tässä vielä kertoa meidän päivän rytmistä, mikä on nykyään se Henrin rytmi ja mihin aikaan nukutaan, mihin syödään ja sen sellasta. Totta kai ajat voi heitellä pikkusen suuntaan tai toiseen, mutta yleensä nää on aika säännöllisiä, riippuen toki millon herää.

09.00: Yhdeksän aikoihin Henri yleensä aina herää, joskus vähän ennemmin ja joskus myöhemmin, mut yleensä ysin pintaan. Pinnasängystä alkaa kuulua aina näihin aikoihin ähinää ja puhinaa tai naurua, Henri on valmis päivän leikkeihin! ;) Heti heräämisen jälkeen mennään vaipanvaihdolle ja vaatteiden vaihdolle. Sitten on aamupuuron vuoro ja sen jälkeen aletaanki heti leikkimään ja touhuamaan kaikenlaista kivaa :)

12.00-13.00: Henri alkaa ekoille päikkäreille ja nukkuu sen 2-3h, vähän vaihtelevasti mut nykyään kaks tuntia ehkä, tai 2,5h. Tällä välin minä dataan tai pötköttelen ja oon vaan :)

14.00-15.00: Henri herää ja sen jälkeen aletaanki heti syömään perunaa ja jotain lihaa, siis ihan itse tehtyä. Jälkkäriksi syö yleensä viiliä tai sitten yosa-jugurttia. Syömisen jälkeen taas touhutaan kaikkea kivaa.

16.00: Lähetään ulkoilemaan ja kattelemaan mitä siellä pihalla näkyy, jos siis on hyvä ilma. Jos ei oo niin tämäkin aika vietetään sisällä leikkien.

17.00: Henri alkaa toisille päikkäreille jotka kestää n. tunnin korkeintaan.

18.00: Henri herää ja taas syömään jotakin, yleensä tässä vaiheessa annan jotain kevyttä, koska puuro on aika pian siitä sitte, että jää tilaa sille.

18.30: Kylpyyn ja kylvyn jälkeen puurolle, eli joskus seitsemän aikaan syö puuron. Puuroa menee iiiso lautasellinen illassa ja siihen päälle Henri syö viel toisinaan viiliksen tai yosa-jugurtin tms.

19.30 --> sitten vain leikitään ja touhutaan kaikenlaista ja viedään viimesetki energiat Henristä että sen sais sitten nopsaa nukkumaan, ettei tarvis tuntia sen kanssa pimeässä huoneessa kököttää .. ;)

22.00-22.15: Henri alkaa yöunille :)


Toi oli nyt tollanen "noin" rytmi,ainahan päivät ei mee ihan samallalailla, mut suunnilleen kuitenkin. On se rytmi vaan arjen ja elämän helpotus, kun sellanen on! Pystyy vähän suunnittelemaan asioita etukäteen kun tietää suunnilleen millon Henri aina nukkuu ja syö sun muuta. Henri tosiaan ei enää hirveesti maitoa juo, paitsi aina ku alkaa päikkäreille niin jonkun verran (ei hirveästi) ja yöunille alkaessa juo sitten vähän enemmän. Yöllä saattaa heräillä moniakin kertoja (kuten viime yönä..) mutta ei silti välttämättä juo kovin suuria määriä maitoja,viime yönä ei tainnut juoda juurikään yhtään, vettä ennemminki. Niin ja ruokailun yhteydessä ja muutenkin, Henri saa juoda toki vettä :)

Sellanen rytmi meillä ja sellanen 8kk-ikäinen poika meillä! ♥

14 kommenttia:

  1. Meillä pikkunen ei jaksa valvoa nykyään edes kahdeksaan! Pitää oiken yrittää pitää hereillä seitsemän jälkeen, ettei menis ihan niin aikaseen nukkumaan. Sen takia aamu herätykset onkin nykyään aina jo kuudelta. Pitäs yrittää saada meidän tota iltarytmiä vähän myöhäsemmaks. Nuo Henrin silmät on kyllä niin ihanat, varmaan niitä tuijottelet=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Henri kyllä jaksaa, ku haluais vaan kävellä koko ajan, siihenhän ne päivät ja illat menee :D No Henrillä menee tokat päikkärit sinne kuuteen niin se voi vaikuttaa. Mut tosin Henri sitten herää vasta ysin aikaan :)
      Joo ne simmut on toosi ihanat, niitä vois tuijotella vaikka kuin kauan :)

      Poista
  2. Pisti silmään toi kun annat ensin puuron ja sen jälkeen vielä kunnon ruokaa, jotenki hassua että iltapala on noinki raskas :)
    Ei pahalla tietenkään, jokasella omat tapansa, mut itekki syön mieluummin kevyemmän iltapalan ni on helpompi nukkua :) ja meiän poika kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihmettelin ihan samaa :D Mut suloinen on Henri :)

      Poista
    2. Ei meillä aina noin raskas iltapala ole ja Henri vaatii joskus iltaisin puuron lisäksi viel isomman aterian koska se syö puuron 7 aikaan ja menee nukkumaan vasta kymmeneltä tai vähän sen jälkeen :) Joo no se on varmaan ihan yksilöllistä mikä passaa kellekki.. :) Meidän Henri ei pärjää pienillä annoksilla.

      Poista
    3. Tarkotin niinku et yleensä noi syödään toisin päin et ennen nukkumaan menoa se puuro :) kyl meilläki isot annokset menee kurkusta alas mut puuro toimii meillä iltapalana et syödään se just ennen nukkumaan menoa :) mutta tapansa kullakin!

      Kauheen äkkiä menee aika, ku aloin lukee sun blogia ni Henri oli niin pieni ja nyt jo ison pojan näkönen ja kovaa vauhtia lähestyy jo taaperoikää! Vauva-aika on ihan hirveen lyhyt! Äkkiä niistä tulee tommosia juoksentelevia täystuhoja ;D

      Poista
    4. Niin no saattas meilläki mennä niinpäin se, jos Henri söis myöhemmin puuron mut ei syö :) Tai siis meidän rytmiin kuuluu se puuro sillon 7 aikaan.

      Ja joo niin menee, ihan hurjan nopeaa! :) uskomatonta miten nopsaa vauvat kasvaa!

      Poista
  3. hirveen raskas iltapala, syötkä itekki iltapalaks satsin ruokaa? huh sentään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa ei edes ole :) Henrille ainakaan. Se vaatii aika ison satsin ruokaa yöksi, että jaksaa nukkua. Ja en syö itse, mutta se ei oo ollenkaan sama asia, mä jaksan nukkua yön yli vaikka syömättä yhtään mitään, Henri ei. Onko sulla lapsia? :) Jos on niin sitte sun täytyis ymmärtää, että lapset on erilaisia, jotkut tarvii ison annoksen yöksi ja jotkut ei paljoa mitään. Ja jos sulla ei oo lapsia niin suosittelen ettet tulis pätemään tästä asiasta :-)
      Ja niinku sanoin tuolla, ei Henri edes joka ilta noin "raskaasti" syö mut toisinaan. En mä kehtaa lastani nälässäkään pitää :-)

      Poista
    2. kannattaisko vaikka antaa iso satsi puuroa iltapalaksi eikä ruokaa? ei tee hyvää antaa ruokaa iltapalaksi, katoppa vaikka mistä tahansa sivustolta onko iltapalaksi hyvä antaa ruokaa vai jotain kevyempää.

      T: eri anonyymi

      Poista
    3. Henri syö tosi ison satsin puuroa iltaisin, mutta eihän se nyt jaksa kovin monia kattilallisia putkeen syödä? Siksi se vaatii muutaman tunnin päästä siitä uudelleen (tai tunnin) jonkun sosepurkillisen tms vielä. Ja edelleen, ei läheskään joka ilta syö sosetta puuron päälle, aika harvoin oikeastaan mut joskus. Ja mä en ymmärrä mitä väärää siinä on :) Mun lapsihan se on, ehkä mä tiedän parhaiten mitä annan iltapalaksi ja mitä en? Sinä, eikä kukaan muukaan ette tunne Henriä, minkälaisia ruoka-annoksia se tarvii ja vaatii jaksaakseen nukkua yön ja kuinka paljon se muutenki syö. En mä ainakaan nää siinä mitään pahaa, että Henri on vaan tosi hyvä syömään ja siihen uppoaa isojaki annoksia, enemmän kait olisin huolissaan jos se ei söis mitään.

      Poista
  4. huomasin ettei teillä syödä lounasta? vasta ensimmäinen lämminateria klo 15? ja iltaa kohden puuro ja toinen lämminateria. tuntuu vähän hullunkuriselta :) mutta jokainen tyylillään! meillä esim mennää näin, aamupuuro, lounas, välipala, päivällinen ja iltapuuro :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. laitoit vielä tuossa yhdessä vastauksessasi, että tarvii paljon ruokaa illasta että jaksaa nukkua, mutta ymmärsin että kuitenkin heräilee paljon öisin. Todella suloinen poika ja ihanan isot silmät :)

      Poista
    2. No se nyt riippuu vähä siitä monelta Henri herää ja monelta alkaa ekoille päikkäreille, emmä kehtaa sitä kuitenkaan kesken päikkäreiden herättää lounaalle.. :) Ei ole musta yhtään hullunkurista, Henri syö kuitenki tosi hyvin ja isoja annoksia, kasvaa normaalisti vaikka ei sitä lounasta aina söiskään. Ja joo niinku tuolla edellisessäki kommentissa sanoin, että EI syö tosiaankaan usein sitä soseannosta puuron jälkeen mut toisinaan. :) Ja ei Henri nykysin enää herää syömään öisin ku maximissaan 2krt, tai oikeestaan herää juomaan vettä. Tosin nyt on ollu yöheräilyjä vähän enemmän ku sille on hammas puhkeamaisillaan mut sehän on ymmärrettävää, sekä nyt ku ruoka ei oikeen maistu sen hampaan takia niin herää yöllä juomaan maitoa aika suuria määriä toisinaan. Kyllä meillä ruokailurytmi on ihan kohdallaan ja niinku sanoit niin jokainen tyylillään!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne ovat asiallisia :) Kiitos kommentistasi!