Sivut

torstai 15. maaliskuuta 2012

Unelmahäät

Sitten joskus tulevaisuudessa minä haluan panostaa häihin kunnolla, ja paljon. Mulle ei sopis sellanen että päätetään mennä naimisiin ja heti parin kuukauden päästä on häät. Tarvisin varmaan sellasen 1v-1,5v suunnitteluaikaa ja nimenomaan sitä aikaa ihan kunnolla, että ehtii järjestellä ja miettiä erilaisia asioita, mitä haluaa häissä olevan. Mä oon semmonen, että mulla ehtii mieli monesti muuttua sata kertaa ennenku päädyn siihen yhteen ja tiettyyn juttuun. Tuota pelkään myös hääasiassa tapahtuvan, joten siksikin tartten paljon aikaa sitten järjestelyihin.

Oon nyt ihan malttamattomana lukenu jo kaikenlaisia hääblogeja ja etsin vaan koko ajan uusia ja uusia. En suinkaan siksi, että me oltais menossa naimisiin, vaan siksi että sieltä saa kivoja ideoita sitten kun ne häät JOSKUS on ja sitä paitsi on vaan jotenki niin mukava lueskella sellasia juttuja .. :)

Tästä postauksesta tulee varmasti erittäin pitkä (ja sekava) joten jos ei hääjutut kiinnosta sen enempää niin suosittelen jättämään lukematta :) Aloitan ensin nyt kuitenkin siitä hääpuvusta, minkälaisen haluaisin. Tää on sitte ihan vaan suuntaa antavaa;

1. Hääpuku


Niinku kollaasista huomaa, haluan kauniin, juhlavan hääpuvun. Haluan sellasen hääpuvun missä on "sitä jotain". Että se ei oo vaan pelkästään semmonen normaali valkonen ilman mitään yksityiskohtia, vaan siinä täytyy nimenomaan olla esim. rusetteja, rypytyksiä, laskoksia, pitsiä.. ihan mitä vain!  Hääpuvun täytyy olla myös valkonen,  mitään muita värejä en päälleni halua, koska mun mielestä valkoinen hääpuku on vaan se kaikista kaunein .. :) Ja tämä siis mun mielipide! En myöskään halua, että mun hääpuvussa on mitään muutakaan väriä, ainakaan mikä poikkeaa hirveän paljon siitä vaaleasta.

Netistä löyty tosi paljon kaikenlaisia hääpukuja, mutta etin oikeasti kaks tuntia hääpukuja, jotka miellyttää ihan tosi paljon mun silmää ja jotka voisin tohon kollaasiin lätkästä ! Huh, löytyhän ne vihdoin :) Ja kaikki hääpuvut tossa on siis ihan suomalaisilta nettisivuilta kopioituja, en nyt muista erikseen jokaisen hääpuvun lähdettä, mut mm. Lady's Flame, Niinatar ym...

2. Ruoka / kattaus / juoma


Niin ku kuvasta huomaa, kattaus saisi olla aikalailla vaaleanpunaista/valkoista/pinkkiä. Myös vaaleanpunavalkohopea (kuulosti monimutkaselta..) on sellanen väriyhdistelmä, jonka voisin haluta, mutta en löytäny oikeen sellasesta yhdistelmästä kuvia, joten .. mutta en tiedä mikä tuossa vaaleanpunaisessa ja pinkissä yleensäkki viehättää, ehkä se, kun se on niin tyttömäinen väri .. :)


Ruokaa pitää olla häissä ja paljon! Eihän häät nyt oo mitään ilman hyvää ruokaa? ;) Ainakaan mun mielestä. Mä haluan häihin paljon erilaisia ruokia, ja salaatteja, ja leivonnaisia. Haluaisin jotain vähän "erikoisempaa" ruokaa, mutta myös sitten ns. ihan tavallista, että on varmasti jokaiselle jotakin. Myös lapsia varten haluan tonne häihin vaikka just tollasen pöydän missä on tikkareita, vaikka jotain muffineja ja erilaisia karkkeja. Vähän sellainen lasten buffet ;)


Häihin haluan paljon myös erilaisia juotavia. Ensiksi voisi olla ne tervetuliais - juomat eli shampanjaa / kuoharia. Sitten ruokailun yhteydessä vettä, maitoa, kotiviiniä, kivennäisvettä, mehua, mitä niistä nyt kukanenkin haluaa juoda. Kahvittelun yhteydessä totta kai kahvi ja lapsille (ja kahvittomille) mehua taikka limsaa, lapsille voisi olla jälkkäriksi myös ihan omat pirtelöt, niitä ei varmasti kauhea vaiva ole tehdä, koska häihin on tuskin tulossa hirveästi lapsia. Tai, mistä sitä tietää minkälainen tilanne sitten joskus on, mutta ainaki jos nyt miettii niin ei sinne hirveästi lapsia tulis.


Illalla, kun alkaa niin sanotut häiden jatkot, tarjolla voisi olla muutamia erilaisia drinkkejä, vaikkapa kahta erilaista boolia, kaljaa, lonkeroa, siideriä sekä limsaa sellaisille, jotka eivät juo alkoholia. Kuinkahan moni jatkoilla EI joisi alkoholia .. ? ;) Hmm siinäpä vasta kysymys.

3. Hääkakku

Eka pieleen mennyt kollaasi -.-

Hääkakun tulee olla tavallinen, mutta jollakin tavalla näyttävä. Nuissa kollaasinkuvissa osa on sellasia, jotka on tosi hienoja, mutta omasta mielestäni, omiin häihin (meidän häihin) kaipais pientä fiksailua. Haluaisin ehdottomasti, että kakku on kermakakku, ei esimerkiksi mikään marsipaanikakku. Kakussa saa ja pitää olla jonkinlaista koristetta, vaikka jotain sievää vaaleanpunaista nauhaa ja ruusuja tms. Mutta kakku ei saa olla myöskään liian täyteen koristeltu, sekään ei oo enää hienon näköstä :)

Kakkukin saisi mieluusti olla valkoinen, tai ainakin vaalea ja sitten koristeluissa käyttää vähän värejä, esim. hopea, vaaleanpunainen, beige, vaaleanlila tms..


4. Juhlapaikan koristelu / sisustus


Juhlapaikan koristeluun haluan myös panostaa, että ihmiset siellä viihtyy, ja että se on oikeasti kaunis. Kaikenlaiset erilaiset kynttilät, kelluvat kukat ja muutkin kukat, kiehtoo mua tosi paljon. Haluan paljon sitten häihin nimenomaan kukkia ja kynttilöitä, käyttää niitä sisustukseen ja juhlapaikan koristeluun. Niillä saa tosi paljon aikaan tunnelmaa.

Oikeen muuta nyt en osaa sanoa tästä koristelusta tms, mutta paljon kaikenlaista koristelua häihini haluan ;) Se varmaan tuli jo selväksi .. ?;)


5. Pikkulahjat vieraille


Mun mielestä on kohteliasta ja mukavaa antaa pikkulahjat vieraille. Riippuu toki kuinka monta vierasta on tulossa, jos on vaikkapa yli 200 niin sillon kyllä niiden pikkulahjojen täytyy olla aika halpoja :D Omissa häissä haluan kyllä antaa vieraille tämmöset pikkulahjat, jakaa valmiiksi pöytiin vaikka, että niitä ei tartte sitten erikseen alkaa jakamaan.  Sitä, mitä lahja voisi sisältää, en tiedä mutta nuissa kuvissa näkee jonkunlaista inspistä, mitä vois sitten tehdä. Onneksi kuitenkaan näitä asioita ei tartte vielä piiiitkään aikaan kauheen tarkkaan miettiä .. ;)

6.Morsiuskimppu


Morsiuskimpun valinta tulee varmasti olemaan vaikea, sillä en nyt(kään) osaa päättää, että minkä värisen haluaisin, ja että haluaisinko että kimppu olisi pelkästään ruusuja vai mitä. Mutta uskon kyllä, että sitten kun sen aika on, niin sopiva kimppu loppujen lopuksi saattaa löytyä kuitenkin aika helpolla .. ;) Valkoinen ruusukimppu on kaunis, mutta ehkä vähän turhan "vaisu" mun makuun. Sen sijaan joku vaaleanpunavalkovioletti vois olla sellanen mitä haen, tai sitten ihan pelkästään vaaleanpunainen ruusukimppu tms.. Onneksi tässä on monta vuotta aikaa miettiä !

7. Korut


En oo varma haluanko mitään kaulakorua sitten, mutta teimpähän nyt huvin vuoksi tämmösen kollaasin myös näteistä koruista mitä voisin kuvitella kaulaani ja korviini. Korvakorut ehdottomasti ovat sitten, mutta niin, kaulakorusta en oo vielä varma, se riippuu minkälainen hääpuku on. Mutta vaikka kaulakoru tulisikin, se ei saa olla liian massiivinen eikä huomiota herättävä, vaan joku kaunis mutta silti todella yksinkertainen koru.

En myöskään satsaa koruihin, meinaan, että en osta häitä varten mitään yli sadan euron koruja, koska tarpeeksi näyttäviä koruja saa paljon halvemmallakin ;)

8. Tiara

En halua huntua päähäni, mutta haluan tiaran. Tiaroja (kirjotetaanko se noin?) löytyy paljon kaikkia erilaisia, kauniita netistä ja oonkin taas tehnyt oman kollaasin sellasista, jotka voisin kuvitella mun päässäni.


Tuossa kun googlessa selasin nuita erilaisia tiaroja, huomasin että niitähän on ihan älyttömästi! Ja vieläpä tollasia aivan järjettömän kauniita. TässäKIN asiassa tulee varmasti olemaan vaikea valita, mikä se loppujen lopuksi on sitten se, minkä haluaa. Ensin mietin, että en halua tiaraa ollenkaan, mutta se kyllä saa näyttämään kampauksen vielä upeammalta ja kyllähän se morsiamella täytyy tiara päässä olla, tulee oikein oikein prinsessa olo .. ;)


9. Vihkisormus

Sormukselle ei oo muuta ehtoa, kun se, että se on hopea tai valkokulta. Kultasesta en tykkää yhtään, ja mun kihlasormuskin on hopea, joten haluan, että myös vihkisormus on. Myös Antin kihlasormus on hopea, joten... Mulla ei myöskään oo mitään sellasta vaatimusta, että sormuksessa täytyy olla miljoona erilaista oikeaa timanttia ja sen täytyy maksaa maltaita.



Kuvassa on muutamia valkokultaosormuksia mukana, mutta eihän tämmönen tavallinen tallaaja edes huomaa valkokullan ja hopean eroa? Siinä mielessä siis valkokultakin kävisi, koska se on ihan kuin hopea.

10. Morsiuskengät / laukku

Nyt päästiinki mun toiseksi lemppariosioon (hääpuvut oli se kaikista lempparein), nimittäin kengät! Kenkiä tässä maailmassa riittää ja tässä tulee olemaan ehkä pahin vaikeus valita? Ainakin uskoisin näin. En halua nimittäin mitään ihan tavallisia valkosia korkkareita, vaan niissä pitää olla sitä jotain. Vaikka rusettia, pitsiä, rypytystä, ihan mitä vaan, joka saa tavallisesta korkkarista ei-niin-tavallisen. Keräsin taas kollaasiin sellasia unelmakenkiä, joita voisin kuvitella pitäväni jalassa :)


Kaikki muut tuossa kollaasissa ovat sellasia, mitä voisin itsekkin käyttää mut nuo "sandaalit" tuon naisen jalassa ei ehkä ihan. Otin kuvan kuitenkin tähän sitä varten, kun tuommosia kenkiä ei häissä monestikkaan nähdä. Yleensä ne on ihan tavalliset valkoiset korkokengät, mutta ainakin ulkomailla tuo on aika yleistä, että hääkenkinä on sandaalit. Toisaalta ymmärrän sen kyllä, ainakin niissä paikoissa missä on tuskastuttavan kuuma, että siellä halutaan käyttää vähän ns. kevyempiä kenkiä.


Laukku saa mielellään olla koristeellinen, ei kuitenkaan ehkä liiankaan korea, mutta koristeellinen kuitenkin. Laukkuun en aio käyttää paljon rahaa, koska tiedän että niitä saa halvallakin, kun vaan osaa etsiä oikeasta paikasta oikeaan aikaan .. :) Tän tarkemmin en osaa oikeen sanoa, ylläolevaan kollaasiin oon keränny kaikenlaisia ihania laukkuja joita voisin kuvitella sitten itselleni.

11. Morsiuskampaus / meikki

Argh! Todella vaikea aihealue häissä. Miten laittaisin hiukseni? Auki vai kiinni? Kiharaa vai ei? Minkälaisen meikin haluaisin? Tumman vai ei? Luonnollisen vai vähän vahvemman? Ikuisuuskysymyksiä.


Jostaki syystä mua viehättää kaikista eniten kampaukset, jotka on kiinni, ainakin puoleksi. Mun lemppari noista on toi oikeanpuolimmainen ylin kuva, tuo missä tuolla naisella on mustat hiukset ja ne on tuolleen puoleksi kiinni ja puoleksi auki, ja kiharalla. Tommosta kampausta voisin kuvitella todellaki itselleniki sitten omiin häihin ;-) Mä en halua ainakaan sellasta kampausta, että hiukset kokonaan auki, keskijakaus ja vähän kiharaa. Se on ihan kauniin näköstä jollekki muulle, mutta ei mulle.


Häämeikki sais olla näyttävä, mutta ei liian runsas eikä tumma. Että se pysyis kuitenkin suht. luonnollisena. En löytäny netistä oikeen mitään hyviä kuvia, että minkälaisen meikin haluaisin, mutta nuo kuvat on sinnepäin. Ja kampauksen ja meikin haluan todella, että kampaaja tekee ne, koska itse en osaa väsätä minkäänlaista kampausta enkä mitään erikoista meikkiäkään.


12. Hääyö


Hääyö ois ihana viettää missäpä muuallakaan, ku jossain hääsviitissä. Musta ois niiin tylsää mennä viettää hääyö johonkin kotiin. Tai no, menishän se ehkä jos pakko ois, mutta saattais olla vähän latistunut tunnelma, on kuitenkin kyse hääyöstä.

Muuta en nyt tähän keksi, ainakaan tällä hetkellä. Tulihan tästä ihan tarpeeksi pitkä postaus, heh.
No, löytyykö sieltä ketään joilla on toiveena samantapaiset häät ku mistä mä unelmoin? Tai kellä on jo ollu
samantapaiset häät?

Ps. Mulla meni tän tekemiseen 2 päivää.. Siis en tietenkään ihan 24/7 tehny mut kuitenki aika paljon. Vaikeaa ;D 

15 kommenttia:

  1. Hui kun oli pitkä postaus! :D Oikeestaan melkeen mikään nuista asioista ei ollu silleen mun makuun, mut näitä on kiva lukea ja kattoo kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tein tästä kerralla pitkän :D Niin no makuasioitahan nää on ja meillä tosiaankin on eroja, siis meidän makuasioissa nimittäin mä en koskaan haluais mennä maistraatissa naimisiin jne :D

      Poista
    2. En mäkää välttis olis halunnu maistraatissa naimisiin (en kyllä kirkossakaan) mut oli pakko kun ei kuulu kirkkoon eikä oo käyny riparii :) Kaikkein ihaninta olis mennä naimisiin jossain rannalla tms :)

      Poista
  2. Mä oon kans kerännyt paljon kuvia "tulevaa hää postuasta " varten, ja muutenkin. Ei mekään olla naimisiin menossa mutta näitä on kiva lukea ja haaveilla.
    Mä olen taas päättänyt että mun häissä ei ole yhtään punaista ! heh.
    Todella vaaleaa vaaleanpunaista sallin, ei muuta. Tämän olen päättänyt jo ajat sitten, eikä ruusujakaan tulla meidän häissä näkemään jos minusta on kyse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, on tosi kiva "miettiä valmiiksi" :) Ja saahan sitä aina haaveilla :) Miksei punasta ja miksei ruusuja? :) Mitkä ne teidän häissä ois ne väriteemat sitte, tai mitkä haluaisit niiden olevan? :)

      Poista
  3. Samoja juttuja, jotka itse haluaisin sitten omiin häihini! :) Todella kiva postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, eli meillä on aikaslailla samanlainen maku :) Kiitos! :) Tee säki joskus tämmönen postaus ;)

      Poista
    2. Nähtävästi! Pitää varmaan joku kerta urakoida ;)

      Poista
  4. Osa ei ollu kyllä munkaan makuun mutta silti oli kiva lukee tää!:) mulla on häät seittämän kuukauen päästä, eikä edes puolet jutuista oo valmiina mutta kyllä sitä ehtii;) voit vastata tähän vaikka ku vastaat muihinki kysymyksiin videolla että paljonko aattelit laittaa rahaa hääpukuun? Entä koko häihin yhteensä? Haluaisitko häälomalle, minne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtii hyvinkin ;) Ja vastaan noihin vaikka sitten videolla :)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne ovat asiallisia :) Kiitos kommentistasi!