Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

WANTED: Oma koti

Haluan jo oman kodin. Kodin, minne pääsee välillä rauhottumaan ihan yksin ja jota pääsee laittamaan oman näköiseksi. Kodin, jossa saa itse päättää sisustuksesta ja huonekaluista. Kodin, joka on oikeasti vain meidän oma koti, mun, Antin ja Henrin.

Kuva täältä



 Mulla on todellinen sisustuskuume ja se, että pääsis laittamaan vihdoin ja viimein sitä ihan ikiomaa kotia. Ei mitään vikaa oo tässäkään, että asutaan Antin kotona, mutta kyllähän sitä haluais jo "nurkista pois pörräämästä" ja päästä ihan itse elämään oman perheen elämää, laittamaan sitä kotia ja siivoamaan ja pesemään pyykkiä jne. Tännehän voi aina palata jos tuntuu siltä, että omassa asunnossa alkaa seinät kaatua päälle ja haluaa päästä levähtämään. Mutta mulla on aivan järjetön sisustuskuume ja se, että pääsen itse kalustamaan omaa asuntoa ja tekemään omasta kodista juuri sen näköisen, kun haluan.

Mä oon vaan sellanen ihminen, että kaipaan joskus omaa rauhaa. Että saan vaan olla, rauhassa, ilman että ympärillä pyörii koko ajan ihmisiä. Totta kai omassa asunnossakin ympärillä pyöris Henri, mutta sehän on ihan eri asia, se on mun lapsi ja sen kuuluukin pörrätä mun ympärillä ;) Mutta Henrin päiväuniaikaan saisin olla aivan yksin. Voi miten hyvältä se kuulostaa. Olen kyllä (uskokaa tai älkää) todella sosiaalinen ihminen ja läheisriippuvainen, kaipaan ihmisiä ympärilleni jos pitkään joudun olemaan yksin, mutta kyllä sitä omaakin rauhaa kaipaa ja osaa nyt arvostaa, kun sitä ei ole ollut hmmh.. kohta 1,5 vuoteen? Oikeastaan kohta 18 vuoteen, ellei lasketa toisinaan niitä päiviä kun kotona olen saanut olla aivan yksin. Mutta u know, mitä tarkoitan.

On tässä pieniä mutkiakin matkassa, mitkä vaatii vähän järjestelemistä, mutta eihän tää nyt mikään mahdoton juttu ole, herranjumala on sentään kyse omasta kodista, ei sen ainakaan pitäis olla mahdotonta? Ja vaikka ollaanki asuttu tässä nurkissa siitä lähtien kun Henri on syntynyt, ei se tarkota sitä ettenkö pärjäis oman poikani kanssa. Eräs ihminen on tätä kyseenalaistanut ja olin vähän silleen "mmmitä?", minäkö en pärjäis oman poikani kanssa?
Totta kai pärjään, mähän sen tunnen (tai Antin kanssa tunnetaan) kaikista parhaiten ja ollaan sille kaikista tärkeimmät ihmiset tässä maailmassa.

Mutta joo, kaikki on nyt vaan suunnitteluasteilla ja kaikista vaikein osio on tekemättä, mitä tässä en paljasta, mutta se vaatii aikaa ja asioiden järjestelemistä. We'll see !

Entäs mites te muut, voisitteko te asua ns. anopin nurkissa tai omassa kodissa 24/7? Ja te joilla on oma asunto (niinku varmaan kaikilla) asutteko mieluusti siinä omassa kodissa vaiko asuisitteko mieluummin kotona / anopilla, miksi / miksi ette?

Ps. Jonnalla on blogissaan menossa ihana arvonta, käykääs katsomassa :)


13 kommenttia:

  1. Mua ahistas aivan liikaa asua vaikka äidinkin "nurkissa", saatika sitten anopin tai appiukon luona. Tilanteen pakostahan se ois sillon PAKKO, mutten mä kauaa viihtyis.

    Muutin kotoo pois ekan kerran silloisen poikaystävän kanssa 16- vuotiaana, joten oon niin tottunu pärjäämääm omillaan ja tartten tätä tilaa ja vapautta ettei joku koko ajan huohota niskaan. Olihan se aluksi taloudellisesta syistä hankalahko muuttaa, mutta kun muutti toisen kanssa niin menot luonnollisesti puolittu ja avusti omat vanhemmatkin. On tottunut itsenäisesti toimimaan, vaikka kyllähän äippä mun elämässä on tosi tiiviisti edelleen. Välillä asuin ehket puoli vuotta kotona, kun tuli sillon ero enkä saanu heti kivaa ja edullista asuntoa ja oli kyllä etenkin aluksi tosi hankalaa totutella siihen.

    Ihana päättää itse mitä ruokaa laittaa, siivota kun on sellainen olo, tehdä kullan kanssa kaikkea vapaasti ja mennä miten meneekään. Masentuisin varmaan ja ahdistuisin ihan kunnolla, jos joutuisin muuttamaan kotia esimerkiksi nyt, kun vauva syntyy. Eikä sitä enää osais antaa esim. äidin pestä pyykit kun on tottunu itse tekemään kotihommat. Mutta ei se ois sama asia taas tehdä niitä sillä samalla lailla kotosalla. :D

    Oman kodin sisustaminen on kyllä jotain niin ihanaa. <3 Etenkin just se eka koti! Me kun muutetaan nyt ens viikonloppuna niin pääsenkin laittamaan jo neljättä ihan omaa kotia. (Tosin on se ehkä vähän miehenkin ;) )

    VastaaPoista
  2. Musta ei olis asumaan enään vanhempien nurkissa, ei varsinkaan anopin nurkissa! Kyllä mä kaipaan sitä omaa rauhaa ja sitä, että saa tehdä mitä haluaa ja millon haluaa. Enkä mä osais lapsen kanssa varsinkaan asua noilla, ku tuntuu että tässä meidän kolmiossaki on liian vähän tilaa meille :D

    Eihän se omassa kodissa mitään halpaa lystiä ole ja kotitöitä olis välillä vaikka muille jakaa, mutta en kyllä silti vaihtais omillaan asumista :)

    Ja on kyllä kiva laittaa asunto oman näköseks! Tykkään kans hirveesti kaikista sisustamisesta! Ens viikolla mennään ikeaan taas vähän ostoksille! :D

    VastaaPoista
  3. mustakaan ei olis enää asumaan kenenkään nurkissa. muutin pois kotoa kun oli täyttänyt 17 ja ei enää olis paluuta. Oon niin tottunut siihen omaan rauhaan ja että itse hoitaa & päättää omista asioistaan.

    ja kans se et on ihanaa kun saa sisustaa kotia ihan omannäköiseksi<3

    VastaaPoista
  4. En lähtisi kirveelläkään enää takas kotia, ja mun kohdallahan se onkin vähän mahdotonta... Enkä kyllä haluaisi muuttaa anoppilaankaan, voi kauhistus! Pää leviäisi. Omassa kodissa on parasta se että saa tehdä asiat justiinsa niinku haluaa, eikä tarvihe kuunnella kenenkään motkottamista siitä jos nyt sattui se kahvikuppi jäämään tiskapöydälle tms, oma koti ja omat säännöt! Ja kaikkein ihaninta omassa kodissa on se, että saa laittaa sisustuksen ja muun kalustuksen ihan oman mielen mukaan, ja tällä nyt lähinnä meinaan ihan ikiomaa taloa/asuntoa, enkä vuokrakämppää. (Meillä ei ainakaan kaupungin vuokra-asunnoissa saanut maalata seiniä justiinsa kuin tasan valkoisella, sekin erityistapauksissa kuten meillä meidän toisessa kämpässä, kun oli seiniä korjattu vähän miten sattuu että kittaukset ym näkyivät vielä, niin saatiin lupa maalata valkoisella, ja vuokranantaja toimitti maalit.) Jos huvittaa joku päivä vaihtaa vaikka laminaatit toisiin niin eikun tuumasta toimeen.. :D

    Itse liputtaisin siis ihan ikioman osakkeen/talon puolesta, mikäli sellaisen hankkiminen on vain mahdollista. Me maksetaan tällä hetkellä tästä asunnosta lainanlyhennyksineen, korkoineen ja vastikkeineen vähemmän kuin mitä täälläpäin pyydetään vuokraa samankokoisesta kolmiosta jossain kaupungin perällä.

    VastaaPoista
  5. Mä en haluis asua kenenkään nurkissa. Mä muutin lastarista pois vähän ennen kun täytin 18 suoraan yksiöön Jeren kanssa. Mun mielestä on kans ihanaa kun saa olla hetken ihan yksin, vaikka muuten tykkäänkin olla ihmisten kanssa ja seurassa.

    VastaaPoista
  6. Anopin nurkissa en missään nimessä vois asua, koska en muutenkaan liiemmin pidä tästä ihmisestä. Toimeen tullaan ihan ok kun nähään (harvoin) mutta monta kertaa mua ärsyttää sen näkemisen aikanakin moni asia mitä se sanoo.

    Omilla vanhemmillakaan en kyllä enää osais enkä haluis asua. Jouluna oltiin siellä 2 yötä ja sillon jo oli sellanen olo että ihanaa päästä kotiin. Käydään kyllä mun vanhemmilla usein kylässä (ennenkun menin töihin niin suunnilleen joka toinen päivä=)mutta en kyllä osais enää ees aatella että asuisin siellä :)

    VastaaPoista
  7. rakastan asua ihan omassa kodissani, enkä vois IKINÄ asua anopillani :D enkä edes oman äitini luona. jossain vaiheessa vaan tulee se että ''pakko lentää pesästä pois'' eikä tee mieli palata takaisin ku on omassa kodissa oma pieni perhe ja ihan omat säännöt :)

    VastaaPoista
  8. Ymmärrän kyllä täysin hinkusi omaan kotiin. Vaikka se anoppi olisi kuinka rakas ja ihana, niin oma koti kullan kallis. Ja mikä sen ihanampaa, kun justiin laittaa sitä omaa kotia ihan niin kuin haluaa! Ja tottakai sä pärjäisit lapses kanssa, ihan turha kenenkään sitä on edes kyseenalaistaa! :)

    VastaaPoista
  9. Itte muutin yläasteen jälkeen omilleni! :) En pystyisi olemaan edes viikonloppua äitini nurkissa, saatikka anopin!:D kaikki rispektit sinne suuntaan ! :D

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille kommenteista, en jaksanu alkaa kaikille erikseen vastailemaan mut kiva kuulla teidän mielipiteitä asiasta :) Ja omia kokemuksia :)

    VastaaPoista
  11. Mä itseasiassa asun erinäisistä syistä tällä hetkellä miehen vanhempien luona (tai siis me miehen kans asutaan :D) ja vaikka tuunki kaikkien(jopa anopin) kans toimeen tääl ni kyllä sitä omaa kotia on silti kova ikävä. (:

    VastaaPoista
  12. Mä en varmaan koskaan pystyis koska tykkään laitta tavarat "omille" paikoille ja muutenkin ahistas olla toisen kotona :D Sillon ku asu porukoilla niin oli tottunut, mutta nytten ku puolivuotta asunu omassa kodissa niin tuntuis kauhealta menettää se vapaus. :) Sä oot kyllä tosi rohkea ja silleen arvostan ku jaksat asua siellä mutta toivottavasti pääsette Antin ja pikkusen kanssa joskus omaan kotiiin ja pääset sisustamaan! :))

    VastaaPoista
  13. Kiitos myös teille kommenteista ! :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne ovat asiallisia :) Kiitos kommentistasi!